Alternative TV

Роки: 
1977

Країна: 

Стиль музики: 

Слухати та дивитись безкоштовно: 

Альтернатив ТіВі

Британський панк-рок гурт. Утворений 1977 року у місті Нотінгхем. До першого складу гурту входили: Марк Перрі (Mark Perry) — вокал, гітара;
Алекс Фергюсон (Alex Ferguson), 16.12.1952, Глазго, Велика Британія — гітара; 
Мікі Сміт (Micky Smith) — бас 
та Джон Тау (John Towe) — ударні, колишній учасник Generation X.
З осені 1977 року гурт виступав у такому складі: Перрі, Кім Тернер (Kim Turner) — гітара, фортепіано; Денніс Бернс (Dennis Burns) — бас, вокал та Кріс Беннет (Chris Bennet) — ударні. Пізніше склад гурту багаторазово зазнавав змін. 

Цей гурт з'явився з ініціативи одного з перших видавців панкової газети «Sniffin' Glue». Спочатку «Альтернативне телебачення» орієнтувалось на творчість таких гуртів, як The Clash та The Buzzcocks, але поступово звернулось до дещо різноманітнішого стандарту розважальної музики. Незважаючи на запис кількох альбомів, найбільшого успіху гурт здобув завдяки синглам, наприклад, «Love Lies Limp», що безплатно додавався до екземпляру «Sniffin' Glue» чи речитативним «How Much Longer».

1979 року Перрі, що був розчарований безладдям у гурті, залишив його і утворив The Good Missionaries, а з часом приєднався до The Door & The Window та The Reflections. Однак 1981 року він повернувся до Alternative TV та періодично виступав з ними до кінця десятиріччя. Фергюсон приєднався у вісімдесятих роках до Psychic TV, а після виходу з нього 1986 року продюсував записи Gaye Bykers On Acid та Popguns.

Останній студійний альбом за більш ніж десятиліття, Revolution, був випущений у 2001 році, потім у 2003 році офіційний бутлег альбом Viva La Rock'n' Roll – складався з живих виступів, записаних у Великобританії, Франції, Німеччині та США. У 2004 році Перрі записав пісню гурту the Ramones "Now I Wanna Sniff Some Glue" для синглу та їхній же Аргентинський триб'ют-альбом.

Перший студійний альбом за 14 років, "Opposing Forces" - був випущений через Lost Moment/Public Domain - 10 липня 2015.

Гурт Alternative TV існує по сьогоднішній день.

 

Роки існування: 1977–1979, 1981, 1985–2004, 2014 - сьогодення. 

 

Дискографія: 

    1978: The Image Has Cracked
    1978: What You See… Is What You Are
    1979: Vibing Up The Senile Man
    1980: Live At The Rat Club
    1980: Action Time Vision
    1981: Strange Kicks
    1987: Peep Show
    1989: Splitting In Two
    1989: Dragon Love
    1994: My Life As a Child Star
    1998: Punk Life
    1999: Apollo
    2001: Revolution
    2003: Viva La Rock'n' Roll
    2009: Black and White: Live
    2015: Opposing Forces

The Good Missionaries

    1979: Fire From Heaven

Mark Perry

    1980: Snappy Turns