America

Роки: 
1970

Країна: 

Стиль музики: 

Слухати та дивитись безкоштовно: 

Америка

Американський гурт. Утворений 1970 року у місті Лондон синами офіцерів американської армії, що базувалась у Великій Британії. До складу гурту ввійшли: 
Дьюї Баннелл (Dewey Bunnell), 19.01.1951, Йоркшир, Велика Британія — вокал, гітара; 
Геррі Беклі (Gerry Beckley), 12.09.1952, Техас, США — вокал, гітара, клавішні та 
Ден Пік (Dan Peek), 1.11.1950, Панама Сіті, Флоріда, США — бас, гітара. 

Ця трійця познайомилась ще 1967 року у «Central High School» міста Бушей Пакр, а після закінчення навчання стала основою фолк-рокового квінтету Daze. Однак квінтет швидко змінився на тріо, а назва — на America.

Від початку своєї діяльності музиканти перебували під сильним впливом Crosby, Stills & Nash, намагаючись створити щось подібне, спираючись на контрапункти вокальної гармонії, підкріпленої звучанням акустичних гітар. Після знайомства з промотором Джеффом Декстером гурт почав відкривати концерти таких виконавців, як Елтон Джон та The Who. Уклавши 1970 року угоду з фірмою «Warner Bros», тріо під егідою продюсерів Йена Семуелла та Джеффа Декстера почало працювати над дебютним альбомом, який вийшов наступного року. Однак до цього альбому не ввійшов перший великий хіт-сингл гурту, балада авторства Баннелла «A Horse With No Name», яка піднялась до третього місця у Британії і очолила американський чарт.

У лютому 1972 року хлопці вирішили повернутися до США, прагнучи мати зиск з успіху синглу, і того ж місяця вирушили у велике американське турне, під час якого відкривали концерти The Everly Brothers. 1973 року на ринку з'явився їх альбом з відповідною назвою «Homecoming» («Повернення додому»), який було продано понад мільйон примірників, і який піднявся до дев'ятого місця американського чарту. У травні того ж року у лос-анджелеській студії «Record Plant» музиканти розпочали працювати над третім лонгплеєм і запросили до співпраці Джо Уолша, Карла Уїлсона та Тома Скотта.

1974 року учасники гурту повернулися до Лондона, де познайомилися з колишнім продюсером The Beatles Джорджем Мартіном, з яким працювали до 1977 року. За весь цей період їм вдалось утримувати популярність у США і навіть повернутися на перше місце американського чарту з мелодійним твором «Sister Golden Hair» з виданого 1975 року альбому «Hearts». Однак 1977 року склад гурту якісно погіршився, коли Ден Пік вирішив покинути колег, захопившись християнською релігією. Він сконцентрував свої творчі сили на духовно заангажованому матеріалі. Не намагаючись відшукати гідного наступника, America продовжила кар'єру як дует, переможно повернувшись на топаркуші з альбомом 1982 року «View From The Ground» записаним з Рассом Боллардом у ролі продюсера. З цього видання походив хіт «Right Before Your Eyes», який потрапив до американського Тор 50. 1983 року Беклі та Баннелл взяли участь у запису звукової доріжки до анімаційного фільму-байки «The Last Unicorn» режисерів Артура Ренкіна та Джуліс Басс, де виконали кілька творів Джиммі Уебба.

У дев'яностих роках музиканти регулярно концертували та запрошувались для співпраці над альбомами такими виконавцями, як The Beach Boys, Ден Фогелберг та The Simpsons.

Дискографія: 

1971: America
1973: Homecoming
1973: Hat Trick
1974: Holiday
1975: Hearts
1975: History: America's Greatest Hits
1976: Hideaway
1977: Harbor
1977: America Live
1979: The Silent Letter
1980: Alibi
1982: View From The Ground
1983: Your Move
1984: Perspective
1985: America In Concert
1988: The Last Unicorn
1991: Encore: More Greatest Hits
1994: Hourglass
1995: In Concert (King Biscuit)
1995: Horse With No Name
1998: You Can Do Magic
1998: Human Nature
1999: Live
2000: Highway: 30 Years Of America
2001: The Complete Greatest Hits
2002: Holiday Harmony
2002: The Grand Cayman Concert
2007: Here & Now
2008: Live In Concert: Wildwood Springs, live
2011: Hits: 40th Anniversary Edition
2011: Back Pages
2015: Lost & Found 
2015: Archives, Vol. 1

Dan Peek

1978: Heart & Soul
1979: All Things Are Possible
1984: Doer Of The World