Ashford & Simpson

Роки: 
1964 до 2011

Країна: 

Стиль музики: 

Слухати та дивитись безкоштовно: 

Ешфорд енд Сімпсон

Американський дует. До складу дуету ввійшли: 
Ніколас Ешфорд (Nicholas Ashford), 4.05.1943, Фейрфілд, Південна Кароліна, США — 22.08.2011, Нью-Йорк, США — вокал 
та Валері Сімпсон (Valerie Simpson), 26.08.1948, Нью-Йорк, США — вокал, клавішні.

Валері та Нік познайомилися ще у церковному хорі «White Rock Baptist Church» Гарлема, а 1963 року утворили дует Valerie & Nick. Однак їх перші записи не мали успіху. Після знайомства з Джо «Джоші» Армстедом дует уклав угоду з фірмою «Scepter/Wand» і почав постачати пісні таким виконавцям, як Ронні Мілсеп, Мексін Броун, Чак Джексон та The Shirelles. 1966 року їх твір «Let's Go Get Stoned» в інтерпретації Рея Чарльза злетів на вершину американського ритм-енд-блюзового чарту. Успіх цієї пісні спонукав керівництво фірми «Motown» скооперувати дует з працюючим на «Motown» авторським тріо Холланд-Дозір-Холланд. На новій фірмі Ешфорд та Сімпсон заблищали як автори хітами «Ain't No Mountain High Enough», «You've All I Need To Get Bye» та «Reach Out & Touch Somebody's Hand». Сімпсон також дублювала Теммі Террел у дуеті з Марвіном Геєм, коли стан здоров'я Террел не дозволяв записуватись у студії.

1971 року Сімпсон дебютувала як солістка, однак через два роки поновила співпрацю з Ешфордом і дует Ashford & Simpson уклав угоду з «Warner Brothers». Через рік вони одружилися. Критики прихильно поставилися до їх сентиментальних записів, але популярність дуету не вийшла за межі кола прихильників музики соул. Проте під кінець 1970-х Ashford & Simpson вдалось привернути до себе увагу масового слухача такими синглами, як «It Seems To Hand On» (1978) та «Found A Cure» (1979). Їх реноме було підкріплене участю у записах альбомів Дайани Росс («The Boss») та Гледіс Найт («The Touch»). 1984 року їх сингл «Solid» став міжнародним хітом, а 1985 року пісні авторства Ніка та Валері у виконанні зірок «Motown» з'явилися на альбомі «The Greatest Songs Written By Ashford & Simpson».

Дискографія: 

1973: Gimme Something Real
1974: I Wanna Be Selfish
1976: Come As You Are
1977: Keep It Comin'
1977: So So Satisfied
1977: Send It
1978: Is It Still Good To You?
1979: Stay Free
1980: A Musical Affair
1981: Performance
1982: Street Opera
1983: High Rise
1984: Solid
1986: Real Love
1989: Love Or Physical
1990: Just Like The First Time
1990: Ain't No Mountain High Enough.
1996: Been Found
2009: The Real Thing

Valerie Simpson

1971: Exposed
1972: Valerie Simpson
1990: Greatest Songs
2012: Dinosaurs Are Coming Back Again